خواص شگفت انگیز جو دوسر
به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، به نقل از العالم، جو دوسر یکی از غلات سبوس دار است که به علت فواید زیادی که برای بدن دارد، مشهور شده است. آیا تا به حال به این فکر نموده اید که اگر روزانه جو دوسر مصرف کنید چه اتفاقی برای بدن شما می افتد؟
جو دوسر یکی از غلات کامل است که در صورت مصرف منظم می تواند یک صبحانه ایده آل، سالم، سریع و مغذی باشد. در این گزارش مزایای جو دوسر را به اسم یک وعده غذایی روزانه به شما معرفی کنیم.
1- منبع انرژی
خوردن یک وعده جو دوسر برای صبحانه اندازه زیادی انرژی را برای شما در طول روز فراهم می نماید و به شما یاری می نماید بدون خستگی به انجام کار های روزانه خود بپردازید.
این ناشی از محتوای بالای فیبر غذایی، یکی از کربوهیدرات های پیچیده است که به تنظیم سطح قند خون یاری می نماید، احساس سیری را افزایش می دهد و برای مدت طولانی انرژی بیشتری می بخشد. جو دو سر حاوی اندازه زیادی ویتامین B است که به ارتقاء فرآیند های فراوری انرژی در بدن یاری می نماید.
2- کاهش خطر چاقی
یکی از فواید جو دوسر به اسم وعده غذایی روزانه، کاهش خطر چاقی است. این به علت محتوای بالای فیبر غذایی است که به پر شدن معده و افزایش احساس سیری یاری می نماید.
در مقایسه با غلات صبحانه که از دانه های ذرت تهیه می شوند، جو دوسر دیرتر هضم می گردد، بنابراین احساس گرسنگی و تعداد وعده های غذایی را کاهش می دهد و از افزایش وزن و چاقی جلوگیری می نماید.
3- پیشگیری از دیابت
جو دوسر از دیابت نوع 2 جلوگیری می نماید، زیرا دارای شاخص گلیسمی پایین (شاخص گلیسمی بالا) است. وقتی شاخص گلیسمی غذا پایین است، این بدان معناست که فرایند تخلیه معده کندتر می گردد و بنابراین این امر بر سطح قند خون تأثیر می گذارد و حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد.
4- ارتقاء سلامت قلب
یکی از فواید جو دوسر به اسم وعده غذایی روزانه، افزایش سلامت قلب است. بسیاری از مطالعات مصرف جو دوسر را با افزایش سلامت قلب، به علت محتوای بالای فیبر غذایی و بعلاوه منبع غنی ویتامین ها و مواد معدنی مهم برای تنظیم عملکرد قلب مرتبط دانسته اند.
در مطالعه ای که در مجله American of Clinical Nutrition منتشر شد، تعیین شد که خوردن وعده های غذایی غلات کامل خطر بیماری عروق کرونر قلب را کاهش می دهد.
بعلاوه نشان داده شده که بتا گلوکان، یکی از مهمترین فیبر های محلول موجود در جو دوسر، بر کاهش کلسترول تأثیر مثبت دارد.
5- تقویت سلامت پوست
جو دوسر یکی از غذا های ایده آل برای ارتقاء و مراقبت از سلامت پوست است. آموزشگاه پوست آمریکا، جو دوسر را برای بیماری های مختلف پوستی، از جمله اگزما توصیه می نماید.
6- ارزش غذایی عالی
جو دوسر منبع بسیار زیادی از مواد مغذی مختلف مورد احتیاج برای سلامت بدن مانند کربوهیدرات های پیچیده، پروتئین های گیاهی و چربی کمی؛ بسیاری از مواد معدنی و ویتامین های مهم مانند آهن، مس، فسفر، کلسیم و روی است.
7- کاهش خطر ابتلا به آسم در بچه ها
مطالعات نشان داده است که تغذیه نوزادان زیر 6 ماه با جو دوسر خطر ابتلا به آسم در دوران کودکی را کاهش می دهد.
8- کاهش یبوست
مطالعات نشان داده است که سبوس جو دوسر یبوست را در افراد مسن کاهش داده و احتیاج آن ها به استفاده از ملین ها را کاهش داده است.
منبع: همگردی