ضرورت جابه جایی روستاهای در معرض زمین لغزش
به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، وزیر راه و شهرسازی گفت: روستاهایی که در منازل آن از مصالح ناپایدار استفاده شده است و در معرض زمین لغزش قرار دارند، باید جابه جا شوند که در این راستا بنیاد مسکن، بخشدار یا فرماندار اقداماتی را انجام دهند و روستاها با استفاده از مصالح پایدار احداث شوند.
به گزارش خبرنگاران، منطقه چهارمحال و بختیاری، محمد اسلامی امروز 20 فروردین در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: با وقوع سیلاب در کشور غافلگیر نشدیم، زیرا ستادهای بحران هر استان از حجم بارش ها با پیش بینی هواشناسی آگاه بودند و تمهیدات مناسب اتخاذ شد، بجز واقعه شیراز که نوعی غافلگیری بود، سایر استان ها کم و بیش از این باب پیروز بودند.
وی اضافه کرد: استان چهارمحال و بختیاری با تدابیر ویژه استاندار و اجرای دقیق در انجام اقدامات در صدر استان هایی بود که پیروزیت چشمگیری را به همراه داشت و باید این پیروزیت به یک شیوه نامه و دستورالمعل بحران تبدیل گردد تا این کیفیت مدیریت چهارمحال و بختیاری ثبت، تکرار و به نسل های آینده منتقل گردد.
اسلامی با اشاره به این که ریاست جمهوری بی وقفه از ساعات ابتدای نوروز مسائل مربوط به سیل را رصد می کرد، توضیح داد: در سوم فروردین که قرار شد رئیس جمهور به استان گلستان سفر نمایند معاون اول از وی درخواست کردند تا به همراه تعدادی از وزرا به آن استان سفر نمایند و به وسیله آن ها بی صبرانه مسائل را پیگیری می کردند.
وی گفت: رئیس جمهور طی تماس تلفنی با وزرا و استانداران لحظه به لحظه مسائل سیل را رصد می کرد و این امر دغدغه مهمی بود که بتوان به هنگام ورود کرد و با تمام توان، از تمام ظرفیت ها استفاده کرد تا جان مردم حفظ گردد و آسیبی به آن ها وارد نگردد تا در مورد جبران خسارت سریع تصمیم گیری گردد.
وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در نخستین جلسه هیأت دولت در مورد جبران خسارت های ناشی از سیل تصمیم گیری صورت گرفت و در 11 فروردین در دومین جلسه برای جبران خسارت ها منابع معین شد و ابلاغ صورت گرفت که مقرر شد بنیاد مسکن در مورد سکونتگاه های روستایی و شهری، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت واحدهای صنعتی را که دچار آسیب شده بود، ارزیابی نموده تا شروع به پرداخت خسارت کند.
وی ادامه داد: مقرر شد بیمه نیز خسارت های مردم را پرداخت کند که در تعدادی از استان ها این امر شروع شد و در چهارمحال و بختیاری می توان به وسیله بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی پس از ارزیابی خسارت ها، پرداخت ها را انجام داد.
اسلامی گفت: خشکسالی، تشنگی زمین و پوک شدن خاک در بسیاری از نقاط موجب آب نشستگی، ریزش و رانش زمین شد که در پی این امر، تأسیسات زیربنایی دچار خسارت شد.
وی با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه ها و مسیل ها، توضیح داد: از تصمیمات دولت و تاکید رئیس جمهور این بود که با یاری مردم اجازه ساخت و ساز در حریم رودخانه، کانال های غیرمجاز و غیرقانونی داده نگردد و جابه جایی صورت گیرد که به لحاظ شهرسازی در تعدادی روستاها و شهرها مناطقی جابه جا و منطقه جدید برای آن ها در نظر گرفته گردد که این امر در دستور کار واقع شده است و امید است این امر با راهنمایی استاندار دنبال گردد تا شاهد ایمن سازی مساکن باشیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: روستاهایی که در ساخت منازل آنها از مصالح ناپایدار استفاده شده است و در معرض زمین لغزش قرار دارند، باید جابه جا شوند که در این راستا بنیاد مسکن، بخشدار یا فرماندار اقداماتی را انجام دهند و روستاها با استفاده از مصالح پایدار احداث شوند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که 50 درصد از مساکن روستایی استان چهارمحال و بختیاری از سوی بنیاد مسکن مقاوم سازی شده است، اعلام کرد: مقاوم سازی مابقی مساکن هر چه سریع تر انجام گردد تا در خطرات بعدی دچار ضایعات نشویم زیرا خسارت جانی غیر قابل جبران است گرچه در مورد منابع با محدودیت هایی روبرو هستیم.
وی تاکید نمود: گردنه عسل کشان در دستور کار قرار خواهد گرفت تا تمهیدات ویژه ای برای آن صورت گیرد.
اسلامی در مورد وضعیت جاده های اصلی شریانی چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: سال جاری مصوبات وزارت راه و شهرسازی کامل تر است بیشتر پروژه هایی که نیازمند پل و تونل هستند مطالعات آن ها اجرا شده است که در این خصوص باید مدیرکل راه و شهرسازی استان مناقصه آن ها را برگزار و پیمانکار را انتخاب کند.
وی اعلام کرد: ضروری است نمایندگان استان برای افزایش اعتبارات پروژه های راه یاری نمایند، محورهای ارتباطی لردگان، بروجن، شلمزار و تکمیل تونل زره جزو اولویت های وزارت راه و شهرسازی است و مسائل آن ها پیگیری خواهد شد.
اسلامی با اشاره به این که راه آهن چهارمحال و بختیاری که اصفهان را به خوزستان متصل می نماید جزو پروژه هایی بوده که به دنبال فراخوان است و مطالعات آن در حال تکمیل شدن است و با شدت بیشتری در شرکت ساخت دنبال خواهد شد؛ که باید با سرمایه گذاری مناسب وارد کار گردد و بتوان از محل صندوق توسعه ملی پروژه را دنبال کرد.
وی ادامه داد: یکی از کلیدی ترین و ترانزیتی ترین پروژه ها بحث راه آهن است که نه تنها چهارمحال و بختیاری را به شبکه ریلی متصل می نماید بلکه شرایط جابه جایی را از بنادر امام و خرمشهر نیز فراهم می نماید و دارای توجیه مالی بالایی است که باید با سرمایه گذاری مناسب این پروژه را دنبال کرد.
اسلامی گفت: افزایش پروازها حق مسلم چهارمحال و بختیاری است که باید پیگیری گردد تا پروازهای عسلویه، مشهد و سایر شهرهایی که مردم این استان زیاد در رفت و آمد هستند برقرار گردد.
وی بر رسیدگی ویژه دانشگاه علوم پزشکی استان در مورد بیماری که در یکی از شهرهای استان وجود داشت تاکید نمود و گفت: باید به این امر رسیدگی کرد تا مردم از بیماری رنج نبرند و غافلگیری از لحاظ بهداشتی نداشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: بحران خشکسالی موجب اندوه مردم شده بود که خوشبختانه سرزمین و زمین را آب فرا گرفت و چشمه سارانی که سال ها خشک شده بود مملو از آب شدند که باید خدا را شاکر بود؛ گرچه این بارندگی ها موجب خسارت هایی شد ولی خسارت ها جبران خواهد شد، بنابراین نباید غفلت کرد و تجارب گذشته تکرار نگردد.
منبع: خبرگزاری ایسناپریها: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.