قلعه لمبسر قزوین

به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، قلعه لمبسر قزوین

در این مقاله از قسمت جاهای دیدنی ایران در مجله گردشگری خبرنگاران در نظر داریم تا شما را با جاذبه ای بسیار زیبا در قزوین آشنا کنیم. این جای دیدنی که قلعه لمبسر نام دارد یکی از جاهای بسیار منحصر به فرد قزوین می باشد. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید…

قلعه لمبسر قزوین

دژ لمبسر یا قلعه لمبسر که در شمال شهر قزوین و در منطقه الموت در شمال شرقی شهر رازمیان نهاده شده است و قدمت آن به دوران ساسانیان بازمی گردد و در دوره سلجوقیان مورد استفاده گسترده نهاده شد.

مقالات بیشتر بخوانید:

  • برترین رستوران های قزوین
  • کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین
  • سردر عالی قاپو قزوین
  • امامزاده حسین (ع) قزوین
  • قلعه الموت قزوین

شیب کوه که از شمال به جنوب کشیده شده و اختلاف دو سطح آن به 150 متر می رسد حدود 480 متر طول دارد و پهنای قلعه بیش از 190 متر است. تاریخ بنای اصلی قلعه را به قبل از اسلام نسبت می دهند و بعد از تصرف آن در شب چهارشنبه بیستم ذی القعده سال 489 هجری میانه کیابزرگ امید بازسازی شده و پیشرفته است.

این قلعه حتی از دژ الموت نیز مستحکم تر بوده است زیرا قلعه لمبسر بر بالای کوه وسیع و مسطحی که به واسطه رودهای اطراف در دامنه های غربی ، شرقی و جنوبی از رشته کوههای اطراف جداست قرارگرفته از طرفی از سه جهت دارای پرتگاه های مخوف و غیر قابل نفوذ بوده و از طرف دیگر وسعت زیاد آن ، اجازه کشت به اهالی آن را داده بود در نتیجه امکان محاصره و تصرف آن بسیار سخت به نظر می رسیده است.

دیواره های بزرگ دولایه با ارتفاعی افزون بر 10 متر از سنگهای بسیار بزرگ، ساختمان اصلی در قسمت شمالی دژ با دیوارهایی به قطر 120 سانتی متر از سنگ تراشیده، مخازن بزرگ و شگفت آور آب و غلات در جنوب و جنوب شرقی قلعه، چند برج و سیستم آبرسانی که هر بیننده و جهانگردی را به حیرت وامی دارد، از آثار به جای مانده در دژ لمبسر است.

بخشی از دیواره های به جا مانده در اطراف قلعه سوالی را در فکر هر جهانگرد و بیننده به وجود می آورد به راستی چند صد سال قبل با چه امکاناتی و با چه جرات و دقتی این دیوارها را بدین گونه برپا نموده اند؟ به گونه ای که هنوز هم پس از این همه سال این چنین راسخ ایستاده اند.

قلعه لمبسر به واسطه موقعیت و اهمیت خاص خود در دوره تسلط اسماعیلیه معروفیت پیدا نموده و بعد از قلعه الموت مهمترین قلعه بشمار می رفته است.

برای ساختن استحکامات از مصالح سنگ با ملاط ساروج و ساروج یک پارچه استفاده شده است و آب قلعه میانه آبراهه ای کنده شده در سنگ از نینه رود در فاصله دو فرسنگی قلعه تامین می شده است که در چندین آب انبار ذخیره می شده ، بعلاوه در پایین دیواره شرقی راهروی سرپوشیده ای به عرض 95 سانتی متر قرار داشته که با پله های ناهموار ارتفاع 190 متری قلعه تا سطح رود خانه ها را به هم مرتبط می ساخته است.

به اذعان محققان ایرانی و خارجی قلعه لمبسر از قلعه های وسیع و غیر قابل نفوذ ساخته شده میانه انسان بوده است.

غیر از بناهایی که توضیح داده شد، اتاق های دیگری دارای طاق های ضربی در داخل باروی قلعه دیده می گردد که نیمی از آنها هنوز در زیر سنگ و خاک واقع شده است.

مسیر جاده قلعه لمبسر پس از عبور از روستاهای با جاذبه جهانگردی الموت قسمت رودبار شهرستان، در 55 کیلومتری شمال قزوین نهاده شده است.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 17 مهر 1403 بروزرسانی: 17 مهر 1403 گردآورنده: wallpaper7.ir شناسه مطلب: 17226

به "قلعه لمبسر قزوین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قلعه لمبسر قزوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید