بایدها و نبایدهای تغذیه ای دیابتی ها از دیدگاه طب سنتی

به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، دکترای تغذیه در خصوص انواع دیابت گفت: دیابت از منظر سنتی به دو دسته گرم و سرد تقسیم می گردد. دیابت گرم ناشی از غلبه سودا بر صفرا است و دیابت سرد حاصل بلغم سوخته است که کلیه و سیستم گوارش را درگیر می نماید.

بایدها و نبایدهای تغذیه ای دیابتی ها از دیدگاه طب سنتی

به گزارش خبرنگاران، ودود خوش طینت دکترای تغذیه با گرایش طب سنتی در تبادل نظر با فارس درباره انسولین به عنوان ماده ای شاخص در جذب غذاها گفت: غذایی که می خوریم در داخل بدن به موادی قابل جذب برای سلول تبدیل می شود. این غذا در نهایت تبدیل به گلوکز می شود. گلوکز در سراسر بدن توسط رگ ها به همراه خون می چرخد و در نهایت از طریق انسولین از رگ ها خارج شده و توسط سلول ها جذب می شود اگر انسولین وجود نداشته باشد این گلوگر داخل خون باقی می ماند بدون اینکه بتواند توسط سلول ها جذب شود.

وی اضافه نمود: در طب سنتی دیابت به دو دسته سرد و گرم تقسیم می شود. دیابت گرم ناشی از غلبه سودا بر صفرا است در این حالت افزایش چربی و غلظت خون اتفاق می افتد و بعضی اندام ها سیاهرنگ می شوند و در این حالت باید تصفیه کبد توسط پزشک انجام شود.

خوش طینت درباره علائم دیابت سرد هم گفت: دیابت سرد حاصل بلغم سوخته است که کلیه و سیستم گوارش را درگیر می نماید. در این حالت بیمار یبوست و گزگز بدن دارد و خون به دست و پایش نمی رسد و همواره از سردی شکایت دارد. در طب سنتی 6 دستور کلی آب و هوا، خواب و بیداری، تغذیه، ورزش، استراحت، انقباض، استفراغ و احتباس و حالات روح را داریم. ما باید به این 6 نکته اصلی دقت کنیم.

وی اضافه نمود: در خصوص افراد دیابتی باید گفت آب و هوا دست ما نیست. بهترین موقع خواب بسته به فصل سرد و گرم خوابیدن در ساعات 10 یا 11 شب تا اذان صبح است خواب عمیق و یکدست باعث تنظیم هورمون ها می شود. عدم خواب درست در جامعه باعث ایجاد و شدت دیابت می شود. مورد بعدی ورزش است که حتما باید بیماران دیابتی ورزش نمایند.

وی ادامه داد: ورزش باید فقط در حد سرخ شدن باشد و موجب تعریق ملایم شود. دیابتی ها نباید ورزش سنگین نمایند چون افت قند پیدا می نمایند. مورد بعدی حالات روحی است استرس باعث افزایش قند خون می شود بنابراین بیماران دیابتی باید از استرس و خبرهای بد دوری نمایند.

خوش طینت اعلام نمود: در خصوص احتباس و استفراغ هم ماندن و دفع مواد مختلف غذایی در بدن شاخصی مهم است و در این بین باید حتما از مواد غذایی استفاده کنیم تا دفع مدفوع داشته باشیم و اگر یبوست داشتیم حتما به پزشک مراجعه کنیم و مورد آخر تغذیه است به افراد دیابتی توصیه می شود غذا را به طور کامل بجوند. آنها باید از لقمه های کوچک استفاده نمایند. از خوردن آب و مایعات درحین غذا خوردن بپرهیزند. آب یخ ممنوع است و دیابتی ها باید 6 تا 7 وعده غذایی کوچک مصرف نمایند و از مواد غذایی مثل هندوانه که قند خون را بالا ببرند بپرهیزند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 22 فروردین 1400 بروزرسانی: 22 فروردین 1400 گردآورنده: wallpaper7.ir شناسه مطلب: 7571

به "بایدها و نبایدهای تغذیه ای دیابتی ها از دیدگاه طب سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بایدها و نبایدهای تغذیه ای دیابتی ها از دیدگاه طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید