طرز تهیه آرد برنج برای نوزادان

به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، یکی از اصلی ترین مواد اولیه در طرز تهیه حریره بادام و بعلاوه طرز تهیه فرنی برای نوزاد، آرد برنج است. اما مشکل اینجاست که آرد های آماده موجود در فروشگاه اغلب حاوی مواد افزودنی ناشناخته هستند که ممکن است برای نوزاد شما مضر باشد. علاوه بر این، خرید مداوم آرد برنج آماده می تواند هزینه بالایی هم برای شما داشته باشد. اما با آموزش طرز تهیه آرد برنج برای نوزادان که در این محتوا از خبرنگاران در اختیارتان قرار داده ایم، می توانید یک آرد برنج سالم و کم هزینه، تنها با استفاده از برنج خالص و بدون هیچ گونه افزودنی تهیه کنید.

طرز تهیه آرد برنج برای نوزادان

مواد لازم برای تهیه آرد برنج

  • برنج خام سفید 3 پیمانه
  • آب نصف یک پارچ

مراحل طرز تهیه آرد برنج برای نوزادان

1. پاک کردن برنج

ابتدا باید برنج را با دقت پاک کنید تا عاری از هرگونه سنگ، خاک، آشغال و دانه های خراب گردد.

2. خیس کردن برنج

آب را در یک قابلمه مناسب بریزید و به مدت 5 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا گرم گردد. (استفاده از آب گرم به این علت است که برنج را برای مدت زمان کوتاه تری خیس کنیم.) سپس تمام برنج را به آب گرم منتقل کنید و اجازه دهید به مدت 6 ساعت در آب، خیس بخورد. اگر از آب سرد استفاده می کنید، زمان خیساندن برنچ را به 8 ساعت افزایش دهید.

خیساندن برنج در آب، نه تنها باعث نرم شدن برنج و سهولت در آسیاب کردن آن می گردد، بلکه به کاهش اندازه آرسنیک موجود در برنج هم یاری می نماید.

3. شستن برنج

پس از گذشت زمان لازم، برنج خیس خورده را به خوبی بشویید تا آب آن کاملا شفاف گردد و نشاسته اضافی اش از بین برود. این کار برای تهیه غذای کودک بسیار مهم است، زیرا باعث می گردد که هضم آن برای نوزادان راحت تر گردد و بعلاوه از بروز حساسیت، پیشگیری می نماید.

4. خشک کردن برنج

آب اضافی برنج شسته شده را کاملا بگیرید سپس برنج آبکش شده را در یک سینی یا پارچه تمیز، به طور یکنواخت پهن نموده و دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید تا رطوبت آن به طور کامل گرفته شده و خشک گردد. با توجه به اندازه دمای هوا، این فرآیند ممکن است یک الی 2 ساعت طول بکشد. اگر عجله دارد، می توانید برنج را به مدت 15 دقیقه در فر با حرارت ملایم قرار دهید. این کار علاوه بر خشک کردن برنج، به ضدعفونی شدن آن نیز یاری می نماید.

5. آسیاب کردن برنج

پس از خشک شدن کامل برنج (چه با نور خورشید و چه در فر)، آن را در آسیاب برقی یا دستی یا مخلوط کن بریزید و آنقدر آسیاب کنید تا به پودری نرم و یکدست تبدیل گردد.

6. الک کردن و تفت دادن آرد آسیاب شده

بعد از آسیاب کردن آرد، آن را الک کنید سپس به جای مانده آرد الک شده را دوباره آسیاب کنید و این فرایند را انقدر تکرار کنید تا آرد شما کاملا نرم و یک دست گردد. بعد آرد الک شده را برای حدود 30 ثانیه روی حرارت ملایم تفت دهید تا رطوبتش کم گردد. اما حواستان باشد که بوی آرد بلند نگردد.

در نهایت، بهتر است که این آرد را به مدت یک روز در یک سینی پهن کنید تا بیشتر خشک گردد و خیالتان از مرطوب نبودن آن، راحت گردد.

حال آرد برنج خانگی شما آماده است. می توانید این آرد را در ظرف دربسته و برای یک سال در جای خشک و خنک، نگهداری کنید.

نکات تکمیلی طرز تهیه آرد برنج برای نوزادان

در تهیه یک آرد برنج مرغوب و باکیفیت برای نوزادان احتیاج است یک سری نکات را رعایت کنید که در ادامه به شما می گوییم.

انتخاب برنج مرغوب مناسب آرد

از برنج سفید و باکیفیت بهره ببرید. بعلاوه توصیه می کنیم که حتما به سراغ برنج های ارگانیک ایرانی بروید که خیالتان از نبود سموم دفع آفات و مواد افزودنی در آن ها راحت گردد.

آسیاب کردن برنج برای تهیه آرد

برای تهیه آرد با بافت بسیار نرم و یک دست که برای نوزادان مناسب است، بهتر است از آسیاب های مخصوص غلات بهره ببرید. اما اگر از مخلوط کن، غذاساز یا آسیاب قهوه استفاده می کنید، دقت کنید که دستگاه کاملاً تمیز و خشک باشد و تا حد امکان برنج را به نرم ترین حالت آسیاب کنید. چندین بار آسیاب کردن و الک کردن آرد می تواند به بهبود بافت آن یاری کند.

نگهداری صحیح آرد برنج

آرد برنج خانگی را باید در یک ظرف دربسته، تمیز و خشک و در جای خنک و دور از رطوبت نگهداری کنید. از آنجایی که هیچ گونه مواد نگهدارنده ای در آرد برنج خانگی استفاده نمی گردد، ماندگاری آن ممکن است کمتر از آرد های تجاری باشد، بنابراین بهتر است به میزان کم تهیه نموده و زودتر مصرف کنید.

بعلاوه قبل از هر بار استفاده از آرد برنج برای نوزاد، حتما آن را از نظر هرگونه تغییر رنگ، بو یا وجود حشرات آنالیز کنید.

آرد برنج خانگی، آردی سالم تر

حال که طرز تهیه آرد برنج برای نوزادان را آموختید، دیگر به جای خرید آرد آماده از فروشگاه، خودتان دست به کار شوید و آن را در خانه درست کنید تا هم خیالتان از کیفیت آرد راحت باشد هم در هزینه هایتان صرفه جویی گردد.

پیش از این نیز طرز تهیه آرد برنج خانگی با برنج خشک و برنج خیس خورده را آموزش داده ایم که می تواند تکمیل کننده این محتوا باشد و به شما یاری کند.

موارد استفاده از آرد برنج برای نوزادان

آرد برنج یکی از اولین غذاهای یاریی مناسب برای نوزادان است که به علت هضم آسان و حساسیت زایی پایین، انتخابی ایمن برای آغاز تغذیه جامد محسوب می گردد. از آن می توان برای تهیه حریره برنج، فرنی، سوپ های سبک و ترکیب با میوه های پوره شده مانند سیب و موز استفاده کرد. بعلاوه آرد برنج پایه ای عالی برای افزودن به غذاهای خانگی نوزاد است تا بافتی نرم و قابل بلع برای کودک ایجاد گردد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 20 فروردین 1404 بروزرسانی: 20 فروردین 1404 گردآورنده: wallpaper7.ir شناسه مطلب: 17560

به "طرز تهیه آرد برنج برای نوزادان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آرد برنج برای نوزادان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید