چرا خنده درمانی؟

به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، خنده برای قلب، رگ های خونی، کاهش هورمون های استرس زا، گردش خون و عملکرد صحیح فعالیت های بدن بسیار مفید است.

چرا خنده درمانی؟
به گزارش خبرنگاران ، محققان، اطلاعات کمی راجع به خندیدن و اثرات آن بر روی مغز دارند، اما چیزی که معین است، آن است که خنده اثرات مثبتی بر روح و جسم می گذارد.

خنده برای قلب، رگ های خونی، کاهش هورمون های استرس زا، گردش خون و عملکرد صحیح فعالیت های بدن بسیار مفید است و اثرات مثبت و محکمی را بر سلامت روان و تحکیم روابط فامیلی به جای می گذارد و احساسات منفی از قبیل؛ افسردگی و عصبانیت را از بین می برد.

خنده باعث کاهش سطح هورمون های استرس می گردد. این هورمون ها که در هنگام استرس و خشم ترشح شده باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن، افزایش پلاکت های خون و افزایش فشار خون می شوند.

خنده، واقعاً بهترین دارو است؛ شادی و نشاط یک امر درونی است و نشاط اجتماعی، اثرات و آثاری چند بر زندگی شهروندان و جامعه دارد که تعلق اجتماعی، همبستگی اجتماعی، مسئولیت پذیری اجتماعی، وفاق اجتماعی، ارتقاء شاخص های سلامت روانی و اجتماعی، افزایش رضایت از زندگی یا رضایت شغلی، پویایی اجتماعی، کاهش هزینه های مردم، افزایش امید در جامعه، زندگی متعادل و باثبات، ارتقاء کیفیت زندگی، افزایش خلاقیت و نوآوری و کاهش آسیب های اجتماعی ازجمله آن است. بدون شک در چنین محیطی، امنیت اجتماعی و فردی راحت تر به دست می آید و در محیط شاد، ذهن انسان پویا، زبانش گویا و استعدادش شکوفا می گردد.

خنده و کاهش بیماری های جسمی و روحی

سارا ملک کیانی، سرپرست تیم خنده درمانی بین المللی خراسان رضوی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در 20 سال اخیر تحقیقات مختلفی در مورد خنده و تأثیرات مثبت آن صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: خنده بر روی بسیاری از بیماری های جسمی و روحی تاثیرگذار است و امروزه واژه خنده درمانی در کنار موسیقی درمانی، تئاتر درمانی و مواردی از این دست، وارد واژگان درمانی شده و مورد توجه قرار گرفته است.

اضطراب؛ مادر بیماری های روانی

سرپرست تیم خنده درمانی بین المللی خراسان رضوی اعلام کرد: در تمام بیماری های روانی ردپایی از استرس و اضطراب وجود دارد، تا جایی که برخی روانشناسان بر این عقیده اند که اضطراب مادر همه بیماری های روانی است.

ملک کیانی اظهار کرد: نکته جالب توجه اینکه خندیدن می تواند تا حد زیادی بر مدیریت استرس تاثیرگذار بوده و با ایجاد تغییر در وضعیت ترشحات هورمونی و آزاد کردن هورمون های آدرنالین و نورآدرنالین در خون عمل دو مرحله ای پاسخ و استراحت را تسهیل نموده و در نتیجه با برطرف استرس و فشارهای روزمره در فرد احساس شادابی و رهایی ایجاد کند.

وی اضافه کرد: در یوگای خنده، از خنده به عنوان شکلی از ورزش یاد می گردد و در این کلاس ها افراد یاد می گیرند خنده را به صورت یک تمرین انفرادی انجام دهند و تجارب عمیقی را با آرامبخشی خنده، تجسم و تنفس یوگایی به دست آورند.

انتشار شادی در بیرجند

حمید مرادی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی، موسسه علمی کاربردی جهاددانشگاهی بیرجند و فرهنگسرای ابن حسام جهاددانشگاهی خراسان جنوبی همایش های خنده درمانی برگزار گردید.

وی اضافه کرد: خنده یکی از راه های درمانی است که ضمن اکسیژن رسانی به تک تک سلول های بدن و کاهش استرس های روزانه، موجب افزایش اعتماد به نفس، خوشبینی، برونگرایی، امیدواری به آینده و ایجاد شهامت در فرد می گردد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اعلام کرد: در این همایش های آموزشی شرکت کنندگان با موهبت الهی خندیدن و شاد زیستن و شادی بخشیدن به دیگران آشنا شدند.

مرادی توضیح داد: این همایش ها با هدف افزایش شادی و نشاط در جامعه و تمرین شاد بودن در هر شرایطی از زندگی برگزار گردید.

وی با بیان اینکه این کارگاه ها در دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی، مرکز توانبخشی حضرت علی اکبر(ع) و دبستان دخترانه علامه حلی بیرجند برگزار گردید، اظهار کرد: این همایش توسط تیم خنده درمانی بین المللی خراسان رضوی اجرا شد.

شادی جامعه در گرو حل مسائل مهم و اساسی زندگی است. تشدید مسائل اجتماعی می تواند شادی اجتماعی را نابود سازد و یا تشدید کننده انحرافات اجتماعی باشد اما می توان در همین شرایط سخت زندگی نیز شاد بود و با آرامش حاصل از آن، به جنگ مسائل رفت.

گزارش از زهرا حمیدی

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 25 اردیبهشت 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: wallpaper7.ir شناسه مطلب: 240

به "چرا خنده درمانی؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا خنده درمانی؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید