کشور از کشاورز حمایت نمی کند خبرنگاران

به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت ها تا آنجا که می توانستند سرمایه گذاری بسیار خوبی در بخش صنعت انجام داده اند لیکن در بخش کشاورزی کم کاری شده است.

کشور از کشاورز حمایت نمی کند خبرنگاران

به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران، برنامه زنده به وقت ایران 17 فروردین با حضور علی کیانی راد رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی و ذبیح الله اعظمی ساردویی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با موضوع کشاورزی از شبکه هفت سیما روی آنتن رفت.

ذبیح الله اعظمی ساردویی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر یکی از عوامل اصلی و اشکالاتی که در بازار وجود دارد، حتی در موضوع مرغ به قانون تمرکزی بر می شود که در سال 98، آن را از وزارت جهاد کشاورزی به شورای سران قوا برده و به وزارت صمت انتقال داده شد.

وی اضافه کرد: وظیفه مجلس این است که قوانین دست و پاگیر را حذف کند و قوانین مورد نیاز مصوب شود. بانک ها یکی از موانع اصلی در این راستا هستند، درصد ها و وثیقه هایی که از تولید کننده گرفته می شود از موانع پیش روی تولیدکننده می باشد.

ساردویی یکی از اشکالات اساسی را تربیت نکردن کارشناس کشاورزی مهارت محور دانست و گفت: در دانشگاه ها و دانشکده های کشاورزی کشور کارشناس مهارت محور تربیت نمی شود. یکی از نگرانی های وزیر جهاد کشاورزی و کمیسیون کشاورزی مجلس این است که در آینده کشاورزی کشور به دست چه کسانی خواهد بود.

وی بیان نمود: در مدیریت بهره وری در بخش کشاورزی، برای آب و زمین باید زیرساخت ها فراهم شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: متاسفانه از 150 هزار مهندس کشاورزی در کشور 83 هزار نفر آن ها بیکار هستند.

ساردویی با اشاره به اینکه کشاورزی در کشور با ریسک بالا صورت می گیرد، اضافه کرد: دولت ها تا آنجا که می توانستند سرمایه گذاری بسیار خوبی در بخش صنعت انجام داده اند لیکن در بخش کشاورزی کم کاری شده است. تنها مواردی که با جدیت دنبال شده آبکمک های نوین است.

وی انتقال دانش به کشاورزان را یکی از مسائل مهم دانست و گفت: تولید بذر هیبرید (Hybrid) یکی از مسائل کشور در بخش کشاورزی است و این موضوعی است که وزارت علوم و وزارت جهاد کشاورزی از آن آگاه هستند. مسئله ای که خوشبختانه شرکت های دانش بنیان در این راستا به کمک آمده اند.

ساردویی با بیان اینکه کشاورز تولید می کند، اما در کشور اصلا حمایت نمی شود، گفت: وزارت جهاد کشاورزی آمار دقیقی از سطح زیر کشت ندارد.

وی اضافه کرد: یکی از مسائل اساسی کشور در بحث زیرساخت ها مانند مرتب سازی، بازاریابی و بسته بندی شیک است.

در ادامه این برنامه؛ علی کیانی راد رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: زنجیره های عرضه محصولات کشاورزی و غذا در دنیا جزو پیچیده ترین طولانی ترین و پرنفع ترین زنجیره ها به شمار می آیند که مدیریت آن ها بسیار سخت است. بنابراین؛ وقتی از تولید محصولات کشاورزی صحبت می شود بدون توجه به بیش از مزرعه و سفره مردم نمی توان از موانع سخن بگوییم.

وی اضافه کرد: بدون داشتن نظام توزیع و الگوی مصرف مناسب در تولید محصولات کشاورزی قطعا نمی توان پیروز بود.

کیانی راد بیان نمود: بخش کشاورزی از سایر بخش های اقتصادی جدا نیست. متاسفانه بیشترین نکته ای که باعث عدم پشتیبانی و ایجاد مانع برای بخش کشاورزی می شود، این است که به تولید کشاورزی و تولید کننده به عنوان یک فعالیت اقتصادی در کشور نگاه نمی شود. در ایران به اسم حمایت از مصرف کننده سرکوب قیمت را برای تولیدکننده بعمل می آید در حالی که باید به این موضوع توجه داشت که وقتی تولیدکننده از قیمت دریافتی بخش کشاورزی حمایت نشود، پایداری امنیت غذایی به خطر خواهد افتاد.

وی اضافه کرد: متاسفانه مدیریت زنجیره ارزش غذا در کشور از مدیریت واحدی برخوردار نیست.

کیانی راد اظهار داشت: کشور در فرایند تصمیم سازی، سیاست سازی، تصمیم گیری، سیاست گذاری و اجرای سیاست ها و برنامه ها در حوزه کشاورزی دارای نقص است.

وی اضافه کرد: ایجاد، تکمیل، توسعه و حمایت زنجیره ارزش نکته مغفول مانده بخش کشاورزی و تولید غذایی کشور است

کیانی راد همچنین عنوان کرد: یکی از موانع مهمی که در توسعه زنجیره های ارزش کشاورزی و غذا در ایران وجود دارد، کمبود سرمایه گذاری و عدم توجه تاریخی است. متاسفانه سهم سرمایه گذاری اجرا شده در بخش کشاورزی نسبت به کل سرمایه گذاری در اقتصاد هیچ گاه بالای 5 درصد نرفته است. سهم سرمایه گذاری اجرا شده در بخش کشاورزی از کل سرمایه گذاری در تمامی بخش های اقتصادی کشور از 6/4 دهم درصد در سال 90 به 6/3 دهم درصد در سال 98 رسیده است. این در حالی است که رشد ارزش اضافه کرده بخش کشاورزی از رقم 5 و نیم درصد در سال 90 به 8/8 درصد در سال 98 رسیده است. این سوال پیش می آید که چطور ممکن است که این اتفاق افتاده باشد، جز این بوده که بر منابع پایه فشار وارد شده است؛ که در دو حوزه سرمایه گذاری زیرساختی و حوزه ماشین آلات خود را نشان می دهد.

وی اضافه کرد: ترکیب سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نامناسب بوده و بیشتر در حوزه زیربنایی سرمایه گذاری شده که محصول سیاست گذاری نامناسب است.

کیانی راد با بیان اینکه تولید در بخش کشاورزی با نگاه بازار صورت نمی گیرد، تاکید کرد: مانع اول سرمایه گذاری، مانع دوم سیاست گذاری های کلان اقتصادی و نوع نگاه سیاستگذاران به بخش کشاورزی است.

برنامه به وقت ایران در فصل دوم با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیه کنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای ناصر خیرخواه روز های یکشنبه و سه شنبه ساعت 21:45 تا 23 به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش می رود.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 8 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 8 اردیبهشت 1400 گردآورنده: wallpaper7.ir شناسه مطلب: 7810

به "کشور از کشاورز حمایت نمی کند خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشور از کشاورز حمایت نمی کند خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید