اختیارات لازم برای واردات واکسن کرونا به هیات امنای ارزی داده شده است
به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: به هیات امنای ارزی همه اختیارات داده شده است تا نسبت به واردات واکسن کرونای تایید شده اقدام کند.
به گزارش خبرنگاران از خبرنگاران، کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، اظهار کرد: از ابتدا تا کنون تاکید کمیته ملی واکسن کرونا بر آن بوده که هرگونه انجام کارآزمایی بالینی واکسن های خارجی در کشور منوط به مشارکت در تولید و انتقال فناوری خواهد بود.
او با اشاره به برگزاری 12 نشست هم اندیشی و جلسه کمیته ملی واکسن کووید 19 در ماه های گذشته، اضافه کرد: در این جلسات علاوه بر رهگیری و هدایت و برنامه ریزی برای واکسیناسیون همگانی اثربخش و ایمنی علیه بیماری کووید 19، موضوع تسهیل دستیابی به واکسن تولید داخل مستمرا پیگیری و تصمیم سازی شده که نتایج خوبی تا کنون دربر داشته است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو یادآوری کرد: در جلسه یازدهم کمیته ملی واکسن کووید 19 در آذر ماه، آیین نامه ثبت سریع و صدور مجوز واردات اضطراری واکسن کرونا پیشنهادی سازمان غذا و دارو نیز پس از بحث و بررسی، مورد تایید اعضای کمیته قرار گرفته و جهت ابلاغ، تقدیم مراجع ذیربط شده است.
جهانپور گفت: پیش نیاز های درخواستی سازمان جهانی بهداشت (WHO) و ساز و کار کواکس مبنی بر تعریف فرآیند و الزامات واردات واکسن با توجه به شرایط بحران و اضطراری کووید 19 در جهان برای دریافت به هنگام واکسن ایمن از شرکت های سازنده به منظور کاهش عواقب و پیامد های تداوم اپیدمی، ضروری خواهد بود.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت بیان نمود: تاکید وزیر بهداشت و کمیته ملی بر استفاده از گزینه های مطمئن واکسن برای کارکنان سلامت بوده و هست و زیرگروه های در اولویت این قشر عزیز برای واکسیناسیون در اولویت خواهند بود.
سخنگوی قرارگاه تامین دارو و تجهیزات پزشکی ادامه داد: با توجه به شرایط زمانی محدود عرضه واکسن های خریداری شده، مقرر شده است صرفا در این مورد خاص، بسته بندی اولیه سازنده دربردارنده اطلاعات نوع واکسن، روش و حجم تزریق و هشدار های اساسی به زبان مندرج مورد تایید باشد و برای لیبلینگ واکسن، مدل ارائه شده توسط مرجع تنظیم مقررات دارویی اروپا (EMA) مورد تایید است.
او شرح داد: برنامه کلی واکسیناسیون علیه کووید 19 تغییری نداشته است و مطابق برنامه قبلی، جهت های خرید مستقیم واکسن تایید شده، خرید از سبد کوواکس و واکسن تولید داخل به ترتیب جهت تامین واکسن مورد نیاز کشور برای واکسیناسیون همگانی علیه این بیماری بوده و مرجع تایید نهایی واکسن اعم از خارجی یا تولید داخل، سازمان غذا و دارو خواهد بود و فرآیند بررسی به رغم همه جهت های سریع تایید (Fast Track) کماکان زمانبر بوده و نیازمند تکمیل اطلاعات است و در این فرآیند، کیفیت و ایمنی مبتنی بر شواهد و مدارک فدای سرعت عمل نخواهد شد و ورود هرگونه واکسن از هر جهت، منوط به تایید مجوز موقت و اضطراری سازمان غذا و دارو است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکید کرد: فرآیند واکسیناسیون هم در کشوری به گستردگی مثل ایران و برای درصد بالایی از جمعیت 84 میلیونی، زمانبر خواهد بود لذا حتی با تایید برخی واکسن ها و صدور مجوز مصرف اضطراری و واردات آن ها و متعاقبا آغاز واکسیناسیون در بازه زمانی چند روزه و چند هفته حتی چند ماه، کماکان رعایت های دستورالعمل های بهداشتی، اعمال محدودیت های هوشمند، استفاده از تجهیزات محافظت فردی و خودمراقبتی، فاصله گذاری فیزیکی و شستن مکرر دست ها با آب و صابون و استفاده از ضدعفونی کننده ها با دقت و جدیت مانند ماه های قبل باید ادامه داشته باشد.
او اضافه کرد: در خوش بینانه ترین شرایط، واکسیناسیون حتی بدون بروز حوادث غیرمترقبه ای مانند جهش های ویروس، یک شبه و یک ماهه و حتی چند ماهه نمی تواند سایه شوم این بیماری و همه گیری را از جوامع کوتاه کند و هرگونه عادی پنداری و اهمال فردی و عمومی حتی در میانه فصل واکسیناسیون می تواند فاجعه آمیز و بحران آفرین باشد و تا آخرین روز های خروج از اپیدمی و طغیان بیماری و حتی بعد از آن باید این هوشیاری و حساسیت در جامعه زنده بماند و خودمراقبتی و مشارکت فعال اجتماعی و بین بخشی باید در بالاترین وجه ممکن ادامه یابد.
جهانپور گفت: همانگونه که از قبل وعده داده شده، واکسیناسیون با واکسن موثر و بی خطر خارجی آغاز خواهد شد و با واکسن های تولید داخل ادامه خواهد یافت و با توکل به خداوند متعال حتی زودتر از بسیاری از کشور ها اتمام خواهد یافت.
منبع: جام جم آنلاین