این ماده غذایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد!

به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، بعضی مطالعات سویا را به عنوان یک غذای سالم معرفی می نمایند و ادعا می نمایند که گرگرفتگی را آرام می نماید و از پوکی استخوان جلوگیری می نماید.

این ماده غذایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد!

سویا یک ماده غذایی منحصر به فرد است و قرن هاست که غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است و به علت اثرات استروژنی و ضد استروژنی آن بر روی بدن، به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات نشان می دهد که سویا اثر خنثی یا مفید بر شرایط مختلف سلامتی دارد و می توان آن را با خیال راحت چندین بار در هفته مصرف کرد. به ویژه زمانی که به عنوان جایگزینی برای گوشت قرمز و تولید شده مصرف گردد.

سویا از این نظر منحصر به فرد است که حاوی غلظت بالایی از ایزوفلاون ها است که نوعی استروژن گیاهی (فیتواستروژن) است که از نظر عملکرد مشابه استروژن انسانی است، اما اثرات بسیار ضعیف تری دارد. ایزوفلاون های سویا می توانند به گیرنده های استروژن در بدن متصل شوند و باعث فعالیت ضعیف استروژنی یا ضد استروژنی شوند.

بعضی مطالعات سویا را به عنوان یک غذای سالم معرفی می نمایند و ادعا می نمایند که گرگرفتگی را آرام می نماید و از پوکی استخوان جلوگیری می نماید. در عین حال غذاهای سویا سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین B، فیبر، پتاسیم، منیزیم و پروتئین با کیفیت بالا هستند.

سویا و کاهش بیماری های قلبی

درباره تاثیر پروتئین سویا بر بیماری های قلبی - عروقی نظرات مختلفی وجود دارد؛ بعضی مطالعات کاهش 20 درصدی LDL (کلسترول بد) را در طولانی مدت مصرف سویا نشان داده و بعضی دیگر کاهش سه درصدی LDL را نشان داده است. حتی اگر پروتئین سویا فقط تأثیر کوچکی بر کلسترول داشته باشد، سویا ممکن است از طرق دیگری برای قلب مفید باشد. زیرا چربی اشباع نشده، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی را تامین می نماید و چربی اشباع کمی دارد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در تعدادی از مطالعات نشان داده شده جایگزینی گوشت قرمز با پروتئین های گیاهی از جمله غذاهای سویا، لوبیا و آجیل کمتر افراد را در معرض بیماری های قلبی قرار می دهد و بعلاوه افرادی که بالاترین اندازه مصرف سویا، مثلا چهار روز در هفته را، داشتند کمتر در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی بودند.

منبع: فرادید
انتشار: 26 آذر 1401 بروزرسانی: 26 آذر 1401 گردآورنده: wallpaper7.ir شناسه مطلب: 14626

به "این ماده غذایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این ماده غذایی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید