داروی ضدویروس مؤثر برای درمان کرونا در ایران فراوری شد
به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، داروی ضد ویروس مؤثر در درمان کرونا با همکاری دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فراوری و پیروز به دریافت تاییدیه کمیسیون سازمان غذا و دارو شد.
به گزارش گروه فناوری خبرنگاران به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، داروی ضد ویروس مؤثر در درمان کرونا با همکاری دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی فراوری و پیروز به دریافت تاییدیه کمیسیون سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت شد.
فاز مطالعاتی این دارو که دستاورد مشترک تیمی 40 نفره متشکل از متخصصین علوم پایه و متخصصین بالینی علوم پزشکی است، از زمان پیدایش کرونا در چین شروع و پس از ورود ویروس به ایران وارد فاز آزمایشگاهی شد. بر اساس اعلام مجری این طرح پژوهشی در این دارو از ترکیبی استفاده شده که تجربه 15 سال تحقیق بر روی آن وجود داشته است.
در مطالعات آزمایشگاهی دارو، روش های مختلفی از جمله کشت مستقیم دارو بر روی ویروس کرونا انجام و اثرگذاری آن آنالیز شد و پس از گذراندن آزمایشات فیزیکی و شیمیایی، تست های تعیین سمیت و اخذ کد اخلاق، وارد فاز کارآزمایی بالینی شد.
این داروی ضد ویروس در ابتدا به صورت کیس ریپورت و سپس در بیماران سرپایی و در نهایت روی تعداد قابل توجهی از بیماران بستری مورد ارزیابی نهاده شد و بعد طی مراحل آنالیز در سازمان غذا و دارو پیروز به دریافت تاییدیه کمیسیون غذا و دارو شد.
به گفته سرپرست تیم تحقیقاتی، هم اکنون این دارو در حال معرفی در مجامع تخصصی است و به دلیل لزوم رعایت اخلاق پژوهشی و توصیه علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا امکان انتشار نام دارو در جامعه و مجامع غیر تخصصی وجود ندارد.
این دارو یک داروی مکمل نیست بلکه به عنوان داروی ضد ویروس در درمان مورد استفاده قرار می گیرد و احتیاج به استفاده از دارو های پروتکل در کنار آن نیست و اغلب مصرف برخی از دارو های ضد ویروس دیگر با این دارو تداخل داشته و منجر به کاهش اثربخشی دارو می گردد. البته در شرایط عفونت ثانویه باکتریال و جلوگیری از دهیدراتاسیون بیمار در مواقع لازم باید از آنتی بیوتیک و سرم تراپی استفاده گردد.
این دارو دارای مکانیسم کاملا تعیین است و با سه مکانیسم شامل: نخست اتصال به پروتئین RBD اسپایک ویروس و جلوگیری از اتصال ویروس به گیرنده ACE 2، دوم اتصال به صندلی فعال آنزیم RDRP و غیر فعال کردن آنزیم و جلوگیری از تکثیر ویروس و سوم تقویت و تنظیم سیستم ایمنی با مهار سایتوکاین های التهابی و تقویت سیستم ایمنی سلولار و مهار واکنش اکسیداتیو، اثر می نماید.
بنا بر اعلام تیم تحقیقاتی، تمامی مراحل فراوری انبوه این دارو اجرا شده و به زودی وارد داروخانه های سراسر کشور خواهد شد. تهیه این دارو تنها با تجویز پزشک معالج امکان پذیر است.
منبع: خبرگزاری دانشجوپریها: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.