آبگوشت بزباش؛ غذای اصیل و خوشمزه که بی رقیب است!
به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، آبگوشت بزباش یکی از انواع آبگوشت های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که از نظر ظاهر و طعم به آبگوشت سنتی یا همان دیزی شباهتی ندارد.
اصالت آبگوشت سنتی بزباش را به استان های همدان و خراسان نسبت می دهند و این آبگوشت با طعم و عطر بینظیری که دارد پای ثابت سفره شما می گردد.
مواد لازم
- پیاز 1 عدد
- لیمو عمانی 3 عدد
- دنبه گوسفندی 50 گرم
- گوشت آبگوشتی 450 گرم
- سیب زمینی میانه 3 عدد
- لوبیا سفید یا لوبیا قرمز 1 فنجان
- مخلوط تره، جعفری و شنبلیله 200 گرم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی
طرز تهیه:
برای تهیه آبگوشت بزباش ابتدا لوبیا سفید را در کاسه ای از آب می ریزیم و به مدت 5ساعت اجازه می دهیم تا در آب خیس بخورد و 2 بار آب آن را تعویض می کنیم.
در قابلمه ای که برای پخت آبگوشت بزباش انتخاب نموده ایم روی حرارت قرار می دهیم؛ و دنبه ها را در آن قرار می دهیم و صبر می کنیم تا آب گردد و بعد پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و به چهار قسمت تقسیم می کنیم و به دنبه اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم.
بعد گوشت را می افزاییم؛ و زردچوبه، فلفل سیاه و نمک روی مواد می پاشیم و گوشت را کمی تفت می دهیم و لوبیا سفید را در آبکشی می ریزیم و می شوییم و داخل قابلمه می ریزیم و با مواد مخلوط می کنیم و 7 الی 8 لیوان آب روی مواد آبگوشت می ریزیم.
پخت کامل حبوبات
درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب غذا به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت و لوبیا سفید تقریبا به مدت 3 ساعت خوب مغز پخت گردد.
سپس لیمو عمانی ها را می شوییم و هسته های داخل آن را بیرون می آوریم؛ و در کاسه ای از آب قرار می دهیم تا تلخی آن از بین برود و سبزی ها را پاک می کنیم و می شوییم و در آبکشی قرار می دهیم تا آب آن ها کاملا خارج گردد و روی تخته آشپزخانه یا در میکسر سبزی ها را می ریزیم تا خرد شوند و آن وقت تابه ای را روی حرارت قرار می دهیم؛ و کمی روغن در آن می ریزیم و سبزی ها را در روغن تفت می دهیم تا آب آن ها کشیده گردد و کمی سرخ شوند و تابه را از روی حرارت بر می داریم کنار می گذاریم و پس از گذشت 3 ساعت به آبگوشت سر می زنیم و گوشت و لوبیا را تست می کنیم.
اگر پخته بودند سبزی را نیز اضافه می کنیم و لیمو عمانی ها را نیز آبکش می کنیم و به مواد می افزاییم و سیب زمینی ها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و به چهار قسمت تقسیم می کنیم و داخل قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا آبگوشت 30 دقیقه دیگر بپزد.
پس از گذشت پخت کامل تمام اجزای آبگوشت طعم آن را در آخر می چشیم و اگر نمک آن کم بود مجددا روی آبگوشت می ریزیم و 5 دقیقه بعد حرارت را خاموش می کنیم و این آبگوشت متفاوت و خوش مزه را در کاسه می ریزیم و با نان سنگک تازه نوش جان کنید.
منبع: وقت صبح
منبع: فرارو