2 مدل طرز تهیه آش دوغ شیرازی خوشمزه با گوشت و بدون گوشت
به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، آش دوغ شیرازی یکی از انواع آش های خوشمزه سنتی ایرانی است که با مواد ساده ای تهیه می گردد. آش دوغ شیرازی هم با گوشت و هم بدون گوشت درست می گردد. در این مقاله از در طرز تهیه آش دوغ شیرازی به 2 روش با گوشت و بدون گوشت و نکات پخت آش دوغ شیرازی را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه آش دوغ شیرازی با گوشت
زمان آماده سازی مواد: 1 ساعت
زمان مورد احتیاج برای پخت آش دوغ شیرازی: 3 ساعت
مواد لازم برای تهیه آش دوغ شیرازی
برنج نیم دانه ایرانی: 1 و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
لپه: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری
شوید: به مقدار دلخواه (مقدار یک مشت، خرد شده)
برگ اسفناج یا چغندر: 200 گرم
دوغ محلی: 1/5 لیتر
روغن، نمک، فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
گوشت چرخ نموده: 300 گرم
پیاز: 2 عدد
زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه آش دوغ شیرازی با گوشت
در این روش از طرز تهیه آش دوغ شیرازی، علاوه بر دوغ، سبزی و حبوبات از گوشت هم استفاده می گردد. این مدل از آش دوغ، نسبت به آش دوغ شیرازی بدون گوشت، مقوی تر است و می توانید هم از گوشت گوسفندی و هم از مرغ در تهیه آن بهره ببرید. در ادامه مراحل طرز تهیه آش دوغ شیرازی را بخوانید.
مرحله اول: مواد آش دوغ را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه آش دوغ شیرازی، از یک ساعت قبل برنج نیم دانه و لپه را بشویید و در مقداری آب ولرم به صورت جداگانه و در دو ظرف جدا، خیس کنید. سبزی های آش را بشویید و اجازه دهید آب اضافی خود را از دست بدهند. سپس اسفناج و شوید را خرد کنید (نه خیلی ریز و نه خیلی درشت). ، از جمله و را می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش تلفنی، حضوری یا اینترنتی بخرید.
مرحله دوم: گوشت چرخ نموده را آماده کنید
پیاز را پوست بگیرید و آن را رنده کنید. آب پیاز را بگیرید. گوشت چرخ نموده را در یک کاسه بریزید و پیازهای رنده شده را به همراه کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. مواد را ورز دهید و به مدت 15 دقیقه در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. ،،، و را می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش حضوری، اینترنتی و تلفنی بخرید.
مرحله سوم: لپه و برنج را بپزید
برنج و لپه خیس خورده را آبکش کنید و در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و به آن مقداری آب جوش اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا آغاز به پختن نمایند. کمی روغن هم به قابلمه بیفزایید. لپه ها و برنج باید بپزند و نرم شوند. اگر در حین پخت، آب قابلمه تمام شد ولی مواد نپخته بودند، دوباره کمی آب جوش بیفزایید.
مرحله چهارم: گوشت قلقلی درست کنید
گوشت چرخ نموده را از یخچال بیرون بیاورید و برای هر قلقلی به مقدار یک گردو از مایه گوشت بردارید و بین دست هایتان گرد کنید. همه گوشت ها را که قلقلی کنید و بعد در یک تابه با مقداری روغن سرخ کنید. قلقلی ها را که سرخ کردید، کنار بگذارید تا روغنشان از دست برود.
مرحله پنجم: مواد آش را با هم ترکیب کنید
وقتی لپه و برنج پختند (احتمالا یک تا 2 ساعت زمان، برای پخت احتیاج دارید). بعد از نرم شدن برنج و حبوبات، سبزی ها را به جز نعناع خشک به آش اضافه کنید. در یک تابه هم کمی روغن بریزید و نعناع خشک را به مدت 20 تا 30 ثانیه در آن تفت دهید تا رنگ آن خارج گردد. ، انواع از جمله را می توانید از فروشگاه های به روش خرید حضوری، تلفنی یا اینترنتی، تهیه کنید.
مرحله ششم: دوغ را به آش اضافه کنید
بعد از درست کردن ، آن را به مواد آش بیفزایید و دوغ را هم به آن اضافه کنید. گوشت های قلقلی سرخ شده را هم به مواد آش بیفزایید و همه را هم بزنید تا یکدست گردد. حرارت را کم کنید ولی درب قابلمه را باز بگذارید تا آش دوغ شیرازی جا بیفتد و آماده گردد. بعد از پختن و آماده شدن آش، آن را با کمی، تزیین و سرو کنید.
و را می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش تلفنی، حضوری یا اینترنتی بخرید.
طرز تهیه آش دوغ شیرازی بدون گوشت
برای درست کردن آش دوغ شیرازی به صورت بدون گوشت و ساده، همه مراحل را مانند روش بالا انجام دهید و فقط مراحل مربوط به درست کردن و سرخ کردن گوشت را از دستور حذف کنید. این روش از پخت آش دوغ شیرازی، به زمان کمتری برای پخت احتیاج دارد.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه آش دوغ شیرازی
*از آنجایی که دوغ طعم ترش یا شوری دارد، بهتر است اضافه کردن نمک را به آخرین مرحله از طرز تهیه آش دوغ شیرازی منتقل کنید تا مبادا آش شما زیادی شور گردد.
*در طرز تهیه آش دوغ شیرازی، از بنه یا پسته کوهی هم استفاده می گردد. بنه هایی که در آش به کار می روند باید به صورت تازه باشند و سفت نشده باشند. بنه تازه، طعم ترشی دارد و به خوشمزه تر شدن طعم آش، بسیار یاری می نماید. اگر بنه در دسترس نداشتید، آن را از دستور پخت آش، حذف کنید.
*برای تزیین آش دوغ می توانید از کمی روغن و فلفل سیاه یا قرمز یا پاپریکا بهره ببرید و کمی پیاز داغ، نعناع داغ و هم روی آش دوغ بریزید تا آش شما، هم طعم و هم ظاهر جذابی داشته باشد. را هم می توانید به صورت آماده از بخرید، به روش آنلاین، حضوری یا تلفنی.
* به جای گوشت قلقلی شده در طرز تهیه آش دوغ با گوشت، می توانید از گوشت تکه ای پخته در آن بهره ببرید یا گوشت مرغ را بپزید و ریش ریش کنید و در آخر به مواد آش دوغ اضافه کنید. بهتر است از این گوشت روی آش هم بریزید و به عنوان تزیین بهره ببرید.
* برترین گزینه برای استفاده در آش دوغ است. چون هم زودتر می پزد، هم به آش لعاب می دهد و هم طعم آش را خوشمزه تر می نماید.
*تنها حبوباتی که در تهیه آش دوغ شیرازی به کار می رود، لپه است. حتما لپه را از قبل بخیسانید یا به مدت 30 دقیقه با آب بپزید و آب آن را دور بریزید تا نفخ آن گرفته گردد.
*این آش، احتیاج به صبر و حوصله زیادی برای پخت دارد و هر چند دقیقه یک بار باید آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
بیشتر بخوانید:
سوالات متداول
سبزی آش دوغ شیرازی چیست؟
در آش دوغ شیرازی از شوید و نعناع خشک استفاده می گردد ولی برای لعاب دادن به آش، می توانید از مقداری اسفناج خرد شده هم بهره ببرید. فقط در این آش از سبزی جعفری استفاده نکنید چون در ترکیب با دوغ، طعم و مزه تلخ و بدی می گیرد. گاهی اوقات از سبزی آش در طرز تهیه آش دوغ شیرازی استفاده می گردد. ترکیب سبزی آش، شوید، ترخون و تره است که به مقدار یکسان خرد و در غذا استفاده می شوند.
ادویه های آش دوغ شیرازی چیست؟
در آش دوغ شیرازی مثل سایر انواع آش دوغ، بهتر است ادویه هایی که به آش، رنگ می دهند، به کار نبرید. رنگ اصلی آش دوغ، باید سفید باشد و استفاده از زردچوبه هم رنگ و هم طعم آن را عوض می نماید. از فلفل سیاه و کمی نمک در صورت احتیاج بهره ببرید.
غلظت آش دوغ چقدر باید باشد؟
آش دوغ، به نسبت آش های دیگر، غلظت کمتری دارد و رقیق تر است. اگر می خواهید آش غلیظی داشته باشید، باید لپه و برنج را بیشتر بهره ببرید.
دوغ مناسب برای تهیه آش دوغ چیست؟
در طرز تهیه آش دوغ قشقایی، معمولا از دوغ سنتی یا محلی استفاده می گردد که چربی و غلظت بیشتری دارد. اگر این دوغ را در دسترس نداشتید، می توانید از دوغ های کارخانه ای بهره ببرید. البته دوغی که استفاده می کنید باید بدون گاز باشد.
منبع: افق کوروش