طرز تهیه برگر میگو ، برترین ادویه برای برطرف زهم میگو در برگر چیه؟
به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، چطور با میگو برگر درست کنم؟ شما هم احتمالا وقتی تصمیم می گیرین برگر خانگی درست کنین، معمولاً اولین چیزی که به فکر تون می رسه همبرگر گوشت قرمز یا برگر مرغ هست. اما اگر بخواین کمی متفاوت عمل کنین و ذائقه تون رو به سمت طعم های دریایی ببرین، برگر میگو یه گزینه فوق العاده برای هست. این ، هم خیلی سریع درست می شه و هم جزو غذاهای سالم و پر از مواد مغذیه. میگو سرشار از پروتئین و مواد معدنیه و وقتی به شکل برگر درمیاد، هم برای مهمونی ها و هم به عنوان یک سبک و خوشمزه جذابه. توی این مطلب از در قراره طرز تهیه برگر میگو خانگی و رازهای خوشمزه شدنش رو به شما یاد بدیم.
طرز تهیه برگر میگو در یک نگاه
برای درست کردن برگر میگو، اول میگوها رو پاک کنید یا به صورت پاک شده بخرید و بشورید (). میگوها رو داخل غذاساز یا با چاقو خرد و له کنید تا بافت یکدستی پیدا کنن. پیاز رو رنده کنید و آب اضافی ش رو بگیرید، سیر رو هم له کنید و همراه تخم مرغ به میگوها اضافه کنید تا مایه پایه برگر میگو آماده بشه. سپس ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا یا فلفل قرمز، زنجبیل، پودر سیر و جعفری خردشده رو بریزید و خوب مخلوط کنید.
بعد آرد سوخاری رو کم کم اضافه کنید و ورز بدین تا مواد حالت خمیری پیدا کنه. دست هاتون رو خیس کنید و از خمیر گلوله هایی بردارید، تخت و یکسان فرم بدین و روی سینی بچینید. بهتره 15 دقیقه توی یخچال استراحت بدن. در نهایت، برگرها رو در روغن داغ و حرارت میانه هر طرف 6 تا 7 دقیقه سرخ کنید و روی دستمال بذارید تا روغن اضافی شون گرفته بشه، بعد داخل نان باگت با خیارشور، کاهو، گوجه، پنیر بذارید و با سس دلخواه سرو کنید.
شما می تونید جزئیات مربوط به میزان مواد اولیه و مرحله به مرحله طرز تهیه برگر میگو رو توی این مطلب بخونید.
مواد اولیه برای تهیه ساندویچ برگر میگو
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| میگو (پاک شده و رگ گیری شده) | 600 گرم |
| تخم مرغ | 1 عدد |
| پیاز (رنده و آبگیری شده) | 1 عدد میانه |
| سیر (رنده یا له شده) | 2 تا 3 حبه |
| آرد سوخاری | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
| روغن | به میزان کافی |
ادویه های مخصوص همبرگر میگو
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| نمک | 1 قاشق چای خوری |
| فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
| فلفل قرمز یا پاپریکا | نصف قاشق چای خوری |
| زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
| زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل | 1/4 قاشق چای خوری |
| پودر سیر (اختیاری) | 1/4 قاشق چای خوری |
| جعفری ساطوری خرد شده (اختیاری) | 2 قاشق چای خوری |
مواد لازم برای سرو 4 عدد ساندویچ برگر میگو
| مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
| نان برگر | 4 عدد |
| خیارشور، کاهو، گوجه و پنیر ورقه ای | به میزان دلخواه |
| سس مایونز یا سس تارتار | به میزان دلخواه |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت برگر میگو: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه برگر میگو
درست کردن غذای دریایی اون هم به شکل ، هم بچه ها رو به خوردن میگو ترغیب می کنه و هم یه فست فود عالی برای سر کاره. برای تهیه برگر با میگو، مراحل زیر رو دنبال کنید.
مرحله اول: میگوها رو پاک کنید
اول از همه، برای درست کردن برگر میگو، میگوها رو زیر آب سرد بشویید تا شن یا نمک اضافی شون بره. پوست و سر میگو رو جدا کنید. یه برش با جای تیز، روی پشت میگوها بزنید و رگ سیاه میگو رو با نوک چاقو بیرون بکشید. این رگ اگر بمونه، میگو طعم تلخ و بوی ناخوشایندی می ده. بعد میگوها رو توی آبکش بریزید. اگر میگو آماده و تمیز شده می خرید، احتیاجی نیست که این مرحله رو انجام بدید.
در صورت تمایل می تونید انواع مواد پروتئینی مثل میگو منجمد رو از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: میگوها رو پوره کنید
سپس اجازه بدید میگوها کاملا آب خودشون رو از دست بدن و خشک بشن. اگر میگوها آب داشته باشن، برگرهاتون موقع سرخ کردن هم بوی زهم میدن و هم وا میرن. بعد میگوها رو داخل غذاساز یا چرخ گوشت بریزید. چند بار پالس بزنید تا کاملاً خرد بشن و حالت خمیری پیدا کنن.
اگر غذاساز ندارید، روی تخته آشپزخانه با چاقوی تیز، روی میگوها بزنید تا کاملا خرد و نرم بشن. در آخر هم با پشت چاقو، میگوها رو فشار بدین تا له بشن. باید در نهایت بافت میگو یکدست باشه و دونه دونه نباشه.
مرحله سوم: بقیه مواد رو آماده کنید
توی این مرحله از درست کردن برگر میگو، پیاز رو پوست بگیرید و قسمت انتهایی یا ریشه ش رو جدا نکنید که موقع رنده کردن، لایه هاش باز نشن. پیاز رو با رنده میانه یا ریز، رنده کنید. سپس با دست فشار بدین تا آب اضافی ش گرفته بشه. این کار خیلی مهمه چون آب پیاز باعث می شه مواد شل بشه و برگر موقع سرخ کردن وا بره. سیر رو هم رنده یا له کنید و روی پیازهای رنده شده بریزید.
مرحله چهارم: مایه پایه برگر میگو رو درست کنید
در ادامه، میگوهای خردشده رو یک کاسه بزرگ بریزید. بعد پیاز و سیر آماده شده رو اضافه کنید. تخم مرغ رو هم بشکنید و داخل کاسه بریزید. می تونید تخم مرغ رو جداگانه بزنید تا زرده و سفیده ش مخلوط بشه و از لختگی دربیاد. بعد به مایه برگر اضافه کنید. حواستون باشه تخم مرغ نقش چسبنده داره و یاری می کنه مواد منسجم بچسبن. حالا همه مواد رو با قاشق هم بزنید تا ترکیب بشن.
شما می تونید تخم مرغ رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله پنجم: ادویه های برگر میگو رو اضافه کنید
بعد از مخلوط کردن مواد، ادویه های برگر میگو، شامل نمک، زردچوبه، زنجبیل، پودر پاپریکا یا فلفل قرمز، فلفل سیاه، پودر سیر و جعفری یا سبزی معطر دلخواه خشک رو اضافه کنید. دوباره همه مواد رو ترکیب کنید تا طعم ها با هم مخلوط بشن.
برای خرید انواع ادویه های معطر غذا از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.
مرحله ششم: خمیر یا مایه برگر میگو رو درست کنید
در نهایت، پودر سوخاری رو کم کم اضافه کنید. هر بار به میزان چند قاشق پودر بریزید و با دست ورز بدین. باید در آخر، موادتون منسجم بشه و حالت خمیری داشته باشه. اگر دیدید مایه برگر میگو خیلی شل بود، کمی بیشتر آرد سوخاری بریزید. اگر هم خیلی سفت شد، یک قاشق آب یا روغن اضافه کنید تا نرم تر بشه. باید بافتش شبیه به کتلت () بشه.
آرد یا پودر سوخاری رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.
مرحله هفتم: برگرهای میگو رو فرم بدید
در این قدم از طرز تهیه برگر میگو، وقتی مایه برگر آماده شد، دست هاتون رو کمی خیس کنید تا به مواد نچسبه. بعد از خمیر برگر میگو، گلوله هایی به میزان به پرتقال بردارید و بین دست هاتون به شکل دایره ای فرم بدید. بعد با کف دست فشار بدین تا به شکل برگر تخت دربیاد و شکل دایره ای بهش بدید. برگرها رو به همین شکل فرم بدید. سعی کنید ضخامت همه برگرها یکسان باشه تا همزمان بپزن.
مرحله هشتم: برگرهای میگو رو استراحت بدید
سپس برگرها رو با فاصله توی یه سینی بچینید. می تونید برای احتیاط زیر برگرها رو یه لایه پلاستیک زباله یا کاغذ روغنی بذارید که هم سینی تون کثیف نشه و هم برگرها به سینی نچسبن. برگرهای میگو رو که فرم دادید، اگر وقت دارید، 15 دقیقه توی یخچال بذارید تا خودشون رو بگیرن. این کار هم باعث می شه طعم ها یکدست بشن و هم بافت برگر منسجم بشه.
مرحله نهم: برگرهای میگو رو سرخ کنید
برای سرخ کردن برگرهای میگو، یه تابه نچسب رو روی حرارت میانه بذارید و کمی روغن داخلش بریزید. وقتی روغن داغ شد، برگرها رو یکی یکی داخل تابه بذارید. هر طرف برگرها رو حدود 6 تا 7 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و برشته بشه. فقط حواستون باشه که اگر حرارت زیر تابه خیلی زیاد باشه، سطحش می سوزه و داخلش خام می مونه. پس حرارت رو کنترل کنید.
انواع روغن مخصوص سرخ کردن رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید تهیه کنید.
مرحله دهم: برگرهای میگو رو سرو کنید
در آخر، وقتی برگرهای میگو آماده شدن، اون ها رو روی دستمال آشپزخونه بذارید تا روغن اضافی شون گرفته بشه و برگر ها سبک تر و سالم تر بشن. بعد می تونید برگرها رو داخل نان باگت بذارید و با خیارشور ()، کاهو، گوجه و پنیر سرو کنید. اگر دوست دارید، کمی سس مایونز () یا سس تارتار () هم اضافه کنید تا طعم برگر کامل تر بشه. نوش جان!
برای خرید انواع نان، خیارشور، انواع سس و انواع از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.
روش تهیه برگر میگو رژیمی در فر
برای تهیه برگر میگو رژیمی در فر، ابتدا فر رو روی دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا کاملاً گرم بشه. یک سینی فر رو با کاغذ روغنی یا کمی روغن زیتون آماده کنید و کنار بذارید یا کف سینی رو کاغذ روغنی بذارین. برگرها رو مثل روش بالا درست کنید. بعد برگرهای فرم داده شده رو با فاصله روی سینی بچینید .می تونید کمی روغن زیتون روی سطحشون اسپری کنید تا طلایی تر بشن.
سپس سینی رو داخل فر بذارید و حدود 20 دقیقه اجازه بدید بپزن. بعد از 10 دقیقه، برگرها رو برگردونید تا هر دو طرفشون به صورت یکدست طلایی بشه. بعد از پخت، برگرها رو بیرون بیارید و چند دقیقه استراحت بدید تا بافتشون ثابت بشه و آماده سرو بشن. برگرها رو توی نان باگت با گوجه و خیار شور و انواع سس رژیمی سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه برگر میگو به روش رستورانی
- اگر دوست دارید بافت برگر میگو نرم تر باشه، کمی فلفل دلمه ای رنگی یا هویج رنده شده هم به مایه برگر اضافه کنید.
- وقتی میگو رو پوره می کنید، می تونید چند قطره آبلیمو بهشون اضافه کنید. این کار هم بوی زُهم رو می گیره و هم بافت برگر رو لطیف تر می کنه.
- برگرها رو خیلی ضخیم درست نکنید. ضخامت اون ها حدود 1/5 سانتی متر باشه، خوبه. این ضخامت باعث می شه هم داخل برگر میگو خوب بپزه و هم بیرونش طلایی بشه.
- برگر میگو رو می تونید با سس تارتار، سس سیر (طرز تهیه سس سیر) یا حتی ترکیب ماست و لیمو سرو کنید. این سس ها به خوبی با برگر میگو، هماهنگ می شن.
- اگر میزان زیادی برگر میگو درست کردید، می تونید برگرهای خام رو توی کیسه فریزر بچینید و تا یک ماه نگه دارید. برای سرو کافیه موقع مصرف، مستقیما اون ها رو از فریزر داخل فر یا تابه بذارید و سرخ کنید.
- ترکیب آرد سوخاری با کمی آرد نخودچی یا آرد برنج، انسجام و طعم خاصی به برگر میگو می ده و از وا رفتن اون جلوگیری می کنه.
- وقتی برگرهای میگو رو بعد از سرخ کردن از تابه یا فر بیرون آوردید، حدود 3 تا 4 دقیقه روی دستمال یا توری سیمی بذارید. این کار باعث می شه بخار داخل برگر خارج بشه و بافتش ثابت تر و خوش خوراک تر بشه.
- اگر می خواین برگر حرفه ای سرو کنید، ترتیب مواد داخل نان مهمه. یعنی اول کاهو، بعد برگر، بعد پنیر، بعد گوجه و خیارشور رو توی ساندویچ بذارین. این ترتیب باعث می شه نان خیس نشه و برگر ظاهر مجذوب کننده تری داشته باشه.
- قبل از سرو برگر میگو، نان برگر رو کمی روی گریل یا تابه تست کنید. این کار هم عطر نان رو بیشتر می کنه و هم مانع خیس شدنش از سس و سبزیجات می شه.
فوت و فن های خوشمزه شدن برگر میگو
آیا میشه برگر میگو رو با میگو منجمد درست کرد؟
بله. می تونید از میگو منجمد بهره ببرید. فقط باید قبلش کاملاً میگو ها، یخ زدایی بشن و آب اضافی شون گرفته بشه تا برگر وا نره.
چه ادویه های برای گرفتن بوی زُهم میگو مناسبه؟
زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل، پودر سیر و کمی آبلیمو برترین گزینه ها هستن. این ادویه ها هم بوی زُهم رو می گیرن و هم طعم خاصی به برگر می دن.
چطور بفهمیم برگر میگو کاملاً پخته؟
وقتی رنگ سطح برگر طلایی شد و داخلش سفت بود، یعنی پخته. اگر به پختنش شک دارید، یکی از برگرها رو نصف کنید؛ اگر حالت خام یا آبکی نداشت، یعنی پخته و آماده ست.
منبع: افق کوروش