طرز تهیه خورش ساک گرگانی ، خورش مقوی برای درمان کم خونی

به گزارش مجله تصویر و سرگرمی، خورش ساک یا اسفناج ساک یکی از است که اصالت آن به شهر گرگان و استان گلستان برمی گردد. این خورش محلی را در شهر گرگان برای مراسم خاص مانند مراسم مذهبی و مجالس مهم مانند عروسی ها سرو می کنند و برای ناهار و شام یک غذای مقوی و سبک است. در این مقاله از در به طرز تهیه خورش ساک می پردازیم و نکات مهم در طرز تهیه این خورش شمالی و فوت و فن های خوشمزه تر شدن آن را به شما می گوییم.

طرز تهیه خورش ساک گرگانی ، خورش مقوی برای درمان کم خونی

مواد لازم جهت تهیه خورش ساک گرگان

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
اسفناج700 گرم
گوشت خورشتی (گوساله یا گوسفند)400 گرم
نخود2 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)4 حبه
آب نارنج1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
نعناع خشکبرای درست کردن نعناع داغ
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
برنجبرای سرو کنار خورش ساک

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت خورش ساک: 2 و نیم ساعت

مراحل طرز تهیه خورشت ساک مجلسی

خورشت ساک بر پایه گوشت قرمز، اسفناج و نخود گرد آبگوشتی طبخ می شود و سرشار از خواص مفید از جمله برای افرادی است که دچار هستند. خورش ساک به روش گرگانی یک غذای متنوع و متفاوت برای سرو با برنج است.

مرحله اول: مواد اولیه خورش را آماده کنید

در قدم اول برای طرز تهیه خورش ساک باید نخود را از 24 ساعت قبل بخیسانید. در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و هنگام پخت راحت تر بپزد. اسفناج ها را نیز پاک کنید و در آب و نمک بخیسانید تا ضدعفونی شود. سپس آنها را آبکش کنید و اجازه دهید تا آب اضافه از اسفناج ها خارج شود. گوشت گوسفندی و یا گوساله را نیز به صورت خورشتی خرد کنید و بشویید.

می توانید برای تهیه نخود، گوشت گوسفندی و گوشت گاو و گوساله به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: نخودها را بپزید

در شروع کار ابتدا نخودهای خیس خورده و آبکش شده را بپزید. یک قابلمه با سایز مناسب را انتخاب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. نخودها را همراه با مقداری آب، به طوری که آب سطح روی نخودها بپوشاند در قابلمه بریزید. حرارت را بالا نگه دارید تا آب به جوش آید.

بعد از به جوش آمدن محتویات درون قابلمه، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا نخودها بپزند تا جایی که پوست آنها جدا شود. بعد از پختن نخودها باید تمامی پوست ها را از نخود جدا کنید. اگر لازم است نخودهای پخته را از آبکش رد کنید تا پوست نخود جدا شود و در آبکش بماند.

مرحله سوم: پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورش ساک گرگانی دو عدد پیاز را تمیز بشویید و پوست بگیرید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیازها طلایی شوند.

سیرها را نیز پوست بگیرید و با رنده ریز و یا سیر له کن به صورت پوره درآورید. سیرها را هم جداگانه در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید تا عطر سیر بلند شود. مقداری از ترکیب سیر داغ را کنار بگذارید و بقیه سیر داغ را به پیاز داغ اضافه کنید.

می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی، پیاز داغ منجمد و سیر داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: گوشت خورشتی را تفت دهید

گوشت را که از قبل به شکل خورشتی خرد کردید به پیازهای طلایی شده اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا رنگش تغییر کند و کرمی رنگ شود. در این مرحله ادویه شامل فلفل سیاه و زردچوبه را نیز با گوشت تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود.

می توانید برای تهیه فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: نخودها را به گوشت اضافه کنید

وقتی که گوشت به خوبی تفت خورد در این مرحله از طرز تهیه خورش ساک نخودهای پخته شده را باید به محتویات خورش اضافه کنید و با گوشت و سایر مواد تفت دهید. سپس با اضافه کردن مقداری آب جوش، خورشت را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت بپزد و عطر و طعم مواد به خورد یکدیگر برود.

مرحله ششم: اسفناج ها را تفت دهید و به خورش ساک اضافه کنید

اسفناج ها را به صورت درشت ساطوری کنید و روی حرارت ملایم با اندکی روغن تفت دهید. اسفناج ها نباید کامل سرخ شوند بلکه باید به صورت زنده در خورش دیده شوند. اسفناج ها را به گوشت و نخود در حال پخت اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت به طور کامل بپزد و خورشت ساک جا بیفتد.

مرحله هفتم: چاشنی ها را به خورشت ساک اضافه کنید

چاشنی خورشت ساک آب نارنج و نعنا داغ () است. برای درست کردن نعناع داغ مقداری روغن در یک تابه بریزید و نعناع خشک پودر شده را به مدت 30 ثانیه در روغن تفت دهید.

بعد از حدود 2 ساعت و زمانی که گوشت کاملا پخته شد، حدود یک قاشق غذاخوری نعنا داغ را به همراه آب نارنج را به محتویات خورشت اضافه کنید و اجازه دهید حدود ده دقیقه دیگر روی حرارت باقی بماند تا خورشت جا بیفتد. در این مرحله نمک را نیز اضافه و مقدار آن را مقدار کنید.

می توانید برای تهیه سبزی خشک نعناع، آب نارنج و نمک به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: خورش ساک گرگانی را سرو کنید

خورشت ساک را در یک ظرف مناسب بریزید و با سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید. این خورش را با یا سرو کنید. البته گرگانی ها خورشت ساک را با زرشک پلو سرو می کنند.

می توانید برای تهیه انواع برنج به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه خورش ساک شمالی

  • می توانید از گشنیز و جعفری تازه و ساطوری خرد شده در کنار اسفناج در تهیه خورش ساک استفاده کنید.
  • از رب نارنج یا رب انار به جای آب نارنج نیز می توانید به عنوان چاشنی خورشت ساک یا همان خورش اسفناج گرگانی استفاده کنید.
  • نمک و آب نارنج را حتما در انتهای مراحل پخت خورش ساک اضافه کنید تا بافت گوشت را چغر و سفت نکند و گوشت زودتر بپزد.
  • از آنجایی که پخت نخود و گوشت زمان بر است اگر محدودیت زمانی دارید می توانید خورش ساک را در زودپز آماده کنید.
  • طرز تهیه خورش ساک مازندران چندان تفاوتی با روش پخت آن به شیوه گرگانی ندارد. خورش ساک مازندرانی به خورش اسپناساک مشهور است و در ترکیب خود تخم مرغ هم دارد.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش ساک

برای آنکه خورش ساک قوام بیشتری پیدا کند چه کار باید کرد؟

برای قوام پیدا کردن و غلیظ شدن خورش ساک کافی است یک قاشق غذاخوری آرد را در آب یا آب نارنج حل کنید و در مرحله اضافه کردن چاشنی ها به خورش اضافه کنید.

با چه راهکاری می توان پوست نخود را سریع تر جدا کرد؟

برای آنکه پوست نخود راحت تر و سریع تر جدا شود می توانید در زمان پخت نخود به مقدار نوک قاشق چای خوری جوش شیرین یا بیکینگ پودر به آن اضافه کنید.

محصولات مرتبط

نمک تصفیه شده خوراکی یددار دریایی دوی پک 900 گرمی دلفین

43,900 تومان 50,000 تومان 12% تخفیف

زردچوبه 430 گرمی پت گلها

287,750 تومان 299,350 تومان 4% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

83,900 تومان 88,900 تومان 6% تخفیف

آبلیمو پت 950 گرم کیمبال

69,900 تومان 88,500 تومان 21% تخفیف

پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار

172,900 تومان 175,000 تومان 1% تخفیف

برنج طارم 5 کیلویی گل کنار

565,900 تومان 640,000 تومان 12% تخفیف

برنج دانه بلند بسمتی 1121محسن

559,000 تومان 610,000 تومان 8% تخفیف

روغن مایع سرخ کردنی بدون پالم810گرمی رعناکتابی

54,400 تومان 55,000 تومان 1% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 1350 گرمی اویلا

86,900 تومان 92,000 تومان 6% تخفیف

نخود کرمانشاه 900 گرمی فامیلا

105,900 تومان 115,900 تومان 9% تخفیف

نخود 900 گرم مث چی

98,000 تومان 98,900 تومان 1% تخفیف

مخلوط زیبا 400 گرمی نوبر سبز

65,900 تومان 77,700 تومان 15% تخفیف

ذرت دان 400 گرمی نوبر سبز

77,900 تومان 88,700 تومان 12% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 20 مرداد 1403 بروزرسانی: 20 مرداد 1403 گردآورنده: wallpaper7.ir شناسه مطلب: 17191

به "طرز تهیه خورش ساک گرگانی ، خورش مقوی برای درمان کم خونی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش ساک گرگانی ، خورش مقوی برای درمان کم خونی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید